fbpx

FRÅGOR & SVAR

Det måste ju vara jättekostsamt att rädda frukt?

Ja. Vi räddar frukt och grönt som ingen annan vill ha med händerna. Det betyder helt enkelt att vi skalar, rensar, skär bort och sorterar så att bara godsakerna kommer ner i produkterna. Det är ett hantverk men man skulle också kunna säga att vi gör juice den svåra vägen. Vi är sist i ledet innan frukt och grönt blir till matavfall. Så varje produkt som kommer ut är verkligen resultatet av ett hårt arbete att minska på resursslöseriet.

Var får ni frukten och grönsakerna från?

Frukt- och grönsaksgrossister, butiker, odlare och fruktkorgsleverantörer.

Är det gamla frukter och grönsaker ni använder?

Nej, tvärtom! Oftast är det ett par procent av ett parti som inte når upp till de högt ställda kvalitetskraven. Det räcker för att allt ska slängas, även om merparten är fantastiskt. Vi sorterar för hand, skär bort blåmärken och sköljer all frukt och grönt. Det som är fint blir till juice och de frukter och grönsaker som inte riktigt håller måttet blir till kompostjord.

Hur mycket frukt räddar ni?

Det varierar, men vi pratar flera ton varje vecka.

Varför använder ni er inte av bara av räddad frukt?

Vi måste ibland köpa för att rädda! Moroten tex behöver ibland sällskap av apelsinen för syran och tänk vad tråkigt om vi inte kan spetsa äpplejosen med ingefära som ibland inte slängs alls. Då fyller vi helt enkelt på med fjärdeklass sorterad frukt från våra frukträddarkompisar. Det handlar om att få en ekonomisk hållbarhet och bygga en flexibel frukträddarfabrik så att vi alltid står redo och kan rädda vilken frukt eller grönsak som helst påväg till tippen.

Vart kan man köpa era juicer?

Mejla order@rscued.se så får ni svar!

Varför smakar era juicer olika från gång till gång?

Vi styr aldrig vad vi får in för frukt och grönsaker. Det beror helt på säsong, sort och mognadsgrad. Vi älskar variation!

Är era drycker pastöriserade?

Ja!

Varför håller era drycker så länge utan E-ämnen och extra tillsatt socker?

Pastörisering är nyckeln! Vi hettar upp all dryck vid tillverkning för att få en längre hållbarhet.

Är era drycker laktos- och glutenfria?

Jajamän!