Att vår Vintermumma är ett bra alternativ till glögg är gamla nyheter, men vi vill också tipsa om att baka med den! Till exempel dessa snöbollsliknande tryfflar med vintermumma, rostade hasselnötter och brynt smör. Nu kan du rädda äpplen och göra något vansinnigt gott att dricka på samma gång!
Ingredienser:
25 g smör
1 dl vispad grädde
2 msk Vintermumma
300 g vit choklad
Hackade hasselnötter
Hur:
Bryn smöret i en kastrull. Häll smöret i en ren skål och låt det svalna. Värm försiktigt upp grädden i en kastrull, tillsätt det brynta smöret och Vintermumma. Låt det sjuda upp, men låt det inte koka upp. Hacka chokladen fint och häll den varma gräddblandningen över. Rör försiktigt tills all choklad smält. Ställ tryffelsmeten i kylen några timmar. Forma bollar av den kalla chokladsmeten och rulla chokladtryffeln i hackade nötter.
Voila!