FAQ

Det måste vara väldigt dyrt att rädda frukt, eller hur?

Ja det är det. Speciellt eftersom vi räddar frukt och grönt som ingen annan vill ha. Det innebär att vi skalar, tvättar och sorterar massor av frukter med bara händerna. Det är ett otroligt hantverk, men man kan också säga att vi väljer att göra juice den hårda vägen. Vi står sist i kön innan frukt och grönt blir matavfall. Varenda en av våra produkter är resultatet av hårt arbete, engagemang och en stark tro på att vi kan minska matsvinnet.

Vart får ni frukt och grönsaker ifrån?

Frukt- och grönsaksgrossister, livsmedelsbutiker, bönder, fruktkorgsleverantörer och villaträdgårdar.

Är era produkter gjorda av gammal frukt och grönt?

Nej, tvärtom! Vanligtvis är det en liten procent av en enorm fruktfest som inte uppfyller de höga kvalitetskraven. Tyvärr räcker det för att slänga allt trots att majoriteten är helt ok att konsumera. Vi skalar, tvättar och sorterar massor av frukt och grönsaker för hand. De goda delarna blir till juice, smoothies och shots. Frukten och grönsakerna som inte hamnar i våra produkter blir till kompostjord, så att ny frukt kan växa fram.

Hur mycket frukt sparar ni?

Det varierar, men det brukar vara flera ton per vecka.

Varför använder ni inte bara räddad frukt?

Ibland måste vi köpa frukt för att spara frukt! Tänk vad tråkigt det skulle vara om vi inte kunde krydda vår räddade äppeljuice med lite ingefära? När det behövs köper vi helt enkelt frukt från våra fruktvänner. Det handlar om att få ekonomisk hållbarhet och bygga en flexibel frukträddningsfabrik så att vi alltid är redo att rädda allt som behöver räddas!

Var kan jag köpa era juicer?

Skicka ett mail till hej@rscued.se och berätta vart du bor så hjälper vi dig!

Varför smakar era juicer olika från gång till gång?

Tyvärr kan vi inte kontrollera vilken sorts frukt och grönsaker vi får. Allt beror på säsong, variation och mognad av frukten. Tur att vi älskar variation och ärliga produkter!

Är era drycker pastöriserade?

Ja!

Hur kan era drycker hålla så länge länge utan extra ämnen och extra socker?

Pastörisering är nyckeln! Vi värmer alla drycker under produktionen för att de ska hålla längre, på så sätt bidrar vi till att minska matsvinnet!

Är era drycker laktos, glutenfria och veganska?

100%